[O1] Podświetlanie w schowku
Zwiń
X
-
Ja się męczyłem jak na zdjęciach poniżej.
Opieramy dół sprężyny o odgiętą blaszkę przy otworze mocującym żarówkę.
Następnie górną część sprężyny należy naciągnąć zgodnie z jej nawojem o jakieś 270 stopni tj.
przeciwnie z ruchem wskazówek zegara za tą długą cienką blaszkę.
Po naciągnięciu sprężyny powinno to wyglądać tak.
Ruch wahadełka w prawo lub lewo powoduje przerwanie styku i gaśnięcie żarówki.
Następnie ostrożnie montujemy klosz, aby mam się wszystko nie rozsypało.
Ostatni krok podłączamy wtyczkę i instalujemy pamiętając, aby w otwór wsadzić najpierw wahadełko.
Do naciągnięcia sprężyny użyłem takich wygiętych szczypiec.
Życzę powodzenia i cierpliwość.
Komentarz
-
-
Wielkie dzięki stary
Normalnie aż wstyd się przyznać do takiej porażki z tą sprężyną, ale po godzinie zabawy szlak mnie trafił jasny i miałem dość.
Musiał macać w tej konstrukcji nasz rodak z południa, tak jak w lambo włosi skonstruowali otwieranie wlewu paliwa i stąd takie zagadki.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Pozdrowienia
Komentarz
-
-
GEDAW
też wielkie dzięki za instrukcję obrazkową. Naprawdę ktoś nieźle przekombinował z tą lampką. Popieram pieczątkę z pyry mu.
PS. Palce mnie bolą, ale dobrze, że znalazłem szczypczyki takie jak na zdjęciu.
Teraz czeka mnie jeszcze zamontowanie tej perfidnej lampki w schowku.Kamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
-
Temat może stary, ale problem wciąż dzisiejszy.
Ciekaw jestem co to za geniusz wymyślił taką konstrukcję zwykłej lampki. Niby lampka, niby dwie blaszki i jedna sprężynka a ile w tym myśli technicznej.
Wielkie dzięki za fotorelację. Zaprawdę powiadam wam, lewy nie jestem ale sam bym tego nie wymyślił.
Komentarz
-
-
Panowie, wszystko łądnie z ta lampką ale ja mam problem właśnie z jej wsadzeniem. Jak ostatnio ją wcisnąłem to świeciła kiedy schowek był zamknięty. Jak byłem przejazdem w serwisie to panocki mówili, że trzeba zdemontować schowek. Czy ktoś z Was tak robił?Kamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
-
Moja działa prawidłowo po zamknięciu schowka. Niestety kostka miała takie długie wąsy, które uniemożliwiały włożenie jej bez demontażu schowka ale ... teraz "wąsów" już nie ma. :evil:
Moim zdaniem Panowie z serwisu racji nie mieli bo lampka trzyma się na zaciskach obudowy a nie na jakimś prowadzeniu wewnątrz schowka.
Komentarz
-
-
mandaryn7, ale żeś suchara wygrzebał :wink:
No ja ostatnio też się męczyłem z tą magiczną sprężynką. Myślałem że mnie krew zaleje.
Z tym że schowek miałem zdemontowany razem z lampką przy okazji czyszczenia i smarowania silnika dmuchawy nawiewu.
Moja pomimo zamkniętego schowka nie gasła.
Bebechy się jej wysypały.
Szkoda że wcześniej nie trafiłem na te zdjęcia. A szukałem :PByła O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
Komentarz